Kukuła Healthy Food
Kukuła Healthy Food
4,43
4,43
4,43
4,00
- O firmie
- Dostępne diety
- Zdjęcia
- Szef kuchni
- Dietetyk
O firmie:
Nad poszczególnymi kompozycjami dań czuwa kadra doświadczonych i pasjonujących się kulinariami ekspertów – szefem kuchni jest Łukasz Majewski, którego kuchenny artyzm został niejednokrotnie doceniony w branży gastronomicznej.
Dieta Kukuła Healthy Food dostępna jest w jedenastu wariantach. Są to diety: Optimal (komplet właściwie zbilansowanych posiłków zapewniających zdrowie i dobre samopoczucie), Active (dieta dla osób aktywnych, uprawiających sport, których zapotrzebowanie na energię oraz podaż składników pokarmowych jest zwiększona), Vege (dla tych, którzy wyeliminowali z menu mięso – również ryb – ale chętnie spożywają nabiał, jaja i miód), Vege + Fish (dla wegetarian dopuszczających spożywanie mięsa ryb i owoców morza), Gluten-free (dieta stanowiąca podstawę leczenia celiakii, alergii i nadwrażliwości na gluten), Tarczycowa (skomponowana z produktów bezglutenowych i pozbawionych laktozy, wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu hormonalnego), InsuOp (idealna dla osób z zaburzeniami funkcjonowania gospodarki węglowodanowej), Strong (dla osób intensywnie ćwiczących, trenerów, sportowców), Wegańska (dieta, z której całkowicie wyeliminowane zostały produkty zwierzęce – mięso, jaja, ryby, owoce morza, nabiał i miód), Ketogeniczna (dieta oparta na mięsie, rybach, jajach, nabiale bez laktozy, warzywach oraz owocach – doskonała dla osób pragnących zmniejszyć wagę i zredukować tkankę tłuszczową), Indywidualna (dopasowywana do Klienta, jego preferencji, celów, stanu zdrowia i stylu życia).
Atuty cateringu:
Bilans absolutny
Catering Kukuła Healthy Food, dzięki profesjonalnemu sztabowi dietetyków, oferuje programy żywieniowe, które odznaczają się odpowiednio dobranymi proporcjami składników odżywczych.
Światowy poziom smaku
Dieta Kukuła Healthy Food to rozkosz dla zmysłów – kreatywne kompozycje, wykonanie na najwyższym poziomie, wspaniały aromat, luksusowe składniki zachwycają nawet koneserów.
Ekologia na co dzień
Kukuła Healthy Food idzie z duchem czasu i przychodzi w sukurs zagrożeniom związanych z zanieczyszczeniem środowiska – posiłki dostarczane są w biodegradowalnych pojemnikach z pulpy trzcinowej
Warianty dla każdego
Dieta pudełkowa Kukuła Healthy Food dostępna jest w jedenastu zróżnicowanych i szczegółowo dopracowanych wariantach. Najbardziej wymagający klienci mogą skorzystać z opcji diety indywidualnej.
Optimal
Active
Vege
Vege + Fish
Gluten-free
Dieta Tarczycowa
Strong
Łukasz Majewski
Szef Kuchni
Od 17 lat związany z branżą gastronomiczną. Szefował kuchniom wielu renomowanych restauracji w Polsce, gdzie przygotowywał potrawy z różnych zakątków świata. Gotował z najlepszymi, m.in. w hotelu Jan III Sobieski, u boku Roberta Sowy, przyrządzał dania kuchni włoskiej wraz z mistrzem Gian Carlo Russo, gotował w restauracjach z najlepszymi kucharzami m.in. z Izraela, Syrii, Włoch, Tajlandii, Japonii, czy Indii, którzy przekazali mu sekrety narodowych kuchni. Teraz wykorzystuje je w codziennej pracy.
Był szefem kuchni dużego cateringu dietetycznego w Warszawie. Przygotowywał potrawy do książki Ewy Chodakowskiej „Przepis na sukces”. Skończył kursy m.in. Szkolenie z Dobrych Praktyk Produkcyjnych GMP, System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli Żywności - system HACCP. Jest partnerem Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
W Kukuła Healthy Food łączy doświadczenie z różnych kuchni, przygotowując propozycje dań z najróżniejszych zakątków świata.
Paulina Guziołek
Dietetyk
Dietetyk medyczny, absolwentka dietetyki na Uniwersytecie Medycznym w Gdańsku. Pomaga pacjentom w osiąganiu celów dietetycznych, rozpisuje diety i układa jadłospisy m.in. diet odchudzających i poprawiających stan zdrowia w różnych schorzeniach.
Doświadczenie zawodowe zdobywała m.in. w ramach programu naukowego Zakładu Endokrynologii Klinicznej i Doświadczalnej Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Stale poszerza wiedzę z zakresu nowoczesnych technik odchudzania, psychologii żywienia oraz trendów w żywieniu.
Jej głównym motto w pracy z klientami jest dopasowywanie diety do stylu życia, a nie odwrotnie.