Dietific
Dietific
4,40
4,27
4,40
4,20
- O firmie
- Dostępne diety
- Zdjęcia
- Szef kuchni
- Dietetyk
O firmie:
Zdrowie Klientów jest dla Dietific priorytetem, dlatego w diecie wykorzystywane są jedynie wysokiej jakości składniki i stuprocentowo naturalne produkty. Dania przygotowywane przez catering dietetyczny Dietific są źródłem wartościowego białka (m.in.: ryby z łowisk aprobowanych przez WWF, mięso od lokalnych hodowców, dużo roślin strączkowych, jajka od szczęśliwych kur), zdrowych tłuszczów (m.in.: oleje roślinne, tłuste ryby, orzechy) i składają się z samych zdrowych składników, takich jak pełnoziarniste produkty zbożowe i produkty o wysokiej zawartości składników bioaktywnych (m.in. chia, jarmuż, hibiskus). Dietific zapewnia pięć porcji warzyw i owoców każdego dnia – pochodzą one ze sprawdzonych źródeł i są skarbnicą minerałów, witamin, przeciwutleniaczy i błonnika pokarmowego.
Dieta Dietific oferowana jest w dziesięciu opcjach: Balance (zbilansowana dieta dla każdego), Slim (smaczna dieta pomagająca schudnąć), Sport (dieta dla osób aktywnych fizycznie, bogata w białko, witaminy i przeciwutleniacze), Mama (dieta spełniająca potrzeby kobiet w ciąży i karmiących), Niskoglikemiczna (program żywieniowy dla osób borykających się z cukrzycą typu II oraz nietolerujących glukozy), No Fish (dieta, z której wykluczone zostały ryby i owoce morza), Wege & Fish (program żywieniowy dla osób niejedzących mięsa, lecz tolerujących ryby oraz owoce morza), Wege (dieta wegetariańska, bogata w źródła białka pochodzącego z nabiału oraz roślin), Gluten Free (program żywieniowy oparty na produktach bezglutenowych), Milk & Gluten Free (dieta bezglutenowa, wykluczająca także mleko i jego przetwory). Każda z opcji dostępna jest w kilku wariantach kalorycznych – od 1200 kcal do 3000 kcal (zależnie od wybranej diety).
Dieta pudełkowa Dietific zapewnia same przyjemne doznania smakowe, a to dzięki ogromnej kreatywności jej twórców, którzy każdego dnia chętnie eksplorują nowe smaki i połączenia. Wśród oferowanych posiłków odnaleźć można takie, jak: piernikowe ciasto marchewkowe ze świeżym ananasem i kremem orzechowym, indyk marynowany w zielonym curry z batatami, cukinią i papryką, lasagne z wołowiną, kukurydzą i dynią, sałatka caprese z buraczków, mozzarelli i kurczaka z orzeszkami pinii i sosem malinowo-bazyliowym.
Catering dietetyczny Dietific dostępny jest w Krakowie, Warszawie, aglomeracji śląskiej oraz niektórych miejscowościach Małopolski.
Atuty cateringu:
Niebanalne receptury
Posiłki serwowane przez catering dietetyczny Dietific zachwycają różnorodnością składników i oryginalnymi połączeniami. Brak powtarzalności oraz najwyższa jakość produktów pozwalają na przyjemną eksplorację świata smaków i aromatów. Menu na stronie nie bez powodu podawane jest jedynie na trzy kolejne dni – kucharze i dietetycy codziennie pracują nad nowymi recepturami.
Zdrowie na pierwszym miejscu
Dieta Dietific to zbilansowane dania, naturalne produkty, składniki będące źródłem wartościowego białka, zdrowych tłuszczów, minerałów, witamin, przeciwutleniaczy i błonnika. Nad najwyższą jakością i prozdrowotnymi właściwościami diety czuwa założycielka Dietific – doktor Krystyna Pogoń, jedna z najbardziej cenionych krakowskich dietetyczek.
Regulowana liczba posiłków
Dieta pudełkowa Dietific standardowo zapewnia pięć posiłków każdego dnia, jednakże istnieje możliwość rezygnacji z któregoś z nich, aby jak najlepiej dopasować dietę do indywidualnych potrzeb.
Opakowania ekologiczne
Catering Dietific daje możliwość zamówienia posiłków w opakowaniach wykonanych z tworzyw naturalnych.
Balance
Slim
Sport
Mama
Niskoglikemiczna
No Fish
Wege & Fish
Wege
Gluten Free
Milk & Gluten Free
dr Krystyna Pogoń
Dietetyk
Jest autorką licznych publikacji i doniesień na sesje naukowe dotyczących bezpieczeństwa i jakości żywności oraz żywienia człowieka w zdrowiu i chorobie.
Od 2013 roku jest Kierownikiem Zespołu w Centrum Dietetycznym Dietific, gdzie nie tylko pomaga osobom mającym problem z odżywianiem, ale także stworzyła wyjątkową markę cateringu dietetycznego łączącą naukowe podstawy wiedzy o żywieniu z ich realizacją w praktyce gastronomicznej.