Porównywarka cateringów dietetycznych

Kliknij by dodać firmę do porównania

Dietific

Dietific

4,32 (15 ocen)
Jakość jedzenia
4,40
Zadowolenie z efektu
4,27
Obsługa klienta i dostawa
4,40
Cena do jakości
4,20
  • O firmie
  • Dostępne diety
  • Zdjęcia
  • Szef kuchni
  • Dietetyk

O firmie:

Catering Dietific powstał – tak jak każde pyszne i zdrowe danie – dzięki połączeniu kilku wspaniałych składników, które razem stworzyły idealną całość. Są to: wyselekcjonowane elementy zaczerpnięte z kuchni świata, szeroka wiedza naukowa, wielka pasja oraz sumienna praca zespołu specjalistów do spraw żywienia, kierowanych przez jedną z najbardziej cenionych krakowskich dietetyczek – doktor Krystynę Pogoń.

Zdrowie Klientów jest dla Dietific priorytetem, dlatego w diecie wykorzystywane są jedynie wysokiej jakości składniki i stuprocentowo naturalne produkty. Dania przygotowywane przez catering dietetyczny Dietific są źródłem wartościowego białka (m.in.: ryby z łowisk aprobowanych przez WWF, mięso od lokalnych hodowców, dużo roślin strączkowych, jajka od szczęśliwych kur), zdrowych tłuszczów (m.in.: oleje roślinne, tłuste ryby, orzechy) i składają się z samych zdrowych składników, takich jak pełnoziarniste produkty zbożowe i produkty o wysokiej zawartości składników bioaktywnych (m.in. chia, jarmuż, hibiskus). Dietific zapewnia pięć porcji warzyw i owoców każdego dnia – pochodzą one ze sprawdzonych źródeł i są skarbnicą minerałów, witamin, przeciwutleniaczy i błonnika pokarmowego.

Dieta Dietific oferowana jest w dziesięciu opcjach: Balance (zbilansowana dieta dla każdego), Slim (smaczna dieta pomagająca schudnąć), Sport (dieta dla osób aktywnych fizycznie, bogata w białko, witaminy i przeciwutleniacze), Mama (dieta spełniająca potrzeby kobiet w ciąży i karmiących), Niskoglikemiczna (program żywieniowy dla osób borykających się z cukrzycą typu II oraz nietolerujących glukozy), No Fish (dieta, z której wykluczone zostały ryby i owoce morza), Wege & Fish (program żywieniowy dla osób niejedzących mięsa, lecz tolerujących ryby oraz owoce morza), Wege (dieta wegetariańska, bogata w źródła białka pochodzącego z nabiału oraz roślin), Gluten Free (program żywieniowy oparty na produktach bezglutenowych), Milk & Gluten Free (dieta bezglutenowa, wykluczająca także mleko i jego przetwory). Każda z opcji dostępna jest w kilku wariantach kalorycznych – od 1200 kcal do 3000 kcal (zależnie od wybranej diety).

Dieta pudełkowa Dietific zapewnia same przyjemne doznania smakowe, a to dzięki ogromnej kreatywności jej twórców, którzy każdego dnia chętnie eksplorują nowe smaki i połączenia. Wśród oferowanych posiłków odnaleźć można takie, jak: piernikowe ciasto marchewkowe ze świeżym ananasem i kremem orzechowym, indyk marynowany w zielonym curry z batatami, cukinią i papryką, lasagne z wołowiną, kukurydzą i dynią, sałatka caprese z buraczków, mozzarelli i kurczaka z orzeszkami pinii i sosem malinowo-bazyliowym.

Catering dietetyczny Dietific dostępny jest w Krakowie, Warszawie, aglomeracji śląskiej oraz niektórych miejscowościach Małopolski.

Atuty cateringu:

Niebanalne receptury

Posiłki serwowane przez catering dietetyczny Dietific zachwycają różnorodnością składników i oryginalnymi połączeniami. Brak powtarzalności oraz najwyższa jakość produktów pozwalają na przyjemną eksplorację świata smaków i aromatów. Menu na stronie nie bez powodu podawane jest jedynie na trzy kolejne dni – kucharze i dietetycy codziennie pracują nad nowymi recepturami.

Zdrowie na pierwszym miejscu

Dieta Dietific to zbilansowane dania, naturalne produkty, składniki będące źródłem wartościowego białka, zdrowych tłuszczów, minerałów, witamin, przeciwutleniaczy i błonnika. Nad najwyższą jakością i prozdrowotnymi właściwościami diety czuwa założycielka Dietific – doktor Krystyna Pogoń, jedna z najbardziej cenionych krakowskich dietetyczek.

Regulowana liczba posiłków

Dieta pudełkowa Dietific standardowo zapewnia pięć posiłków każdego dnia, jednakże istnieje możliwość rezygnacji z któregoś z nich, aby jak najlepiej dopasować dietę do indywidualnych potrzeb.

Opakowania ekologiczne

Catering Dietific daje możliwość zamówienia posiłków w opakowaniach wykonanych z tworzyw naturalnych.

Balance

Idealna propozycja dla każdego, kto ceni sobie zdrowe, zbilansowane i smaczne jedzenie na co dzień.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Naleśniki czekoladowo-amarantusowe z musem jabłkowo-migdałowym i duszonymi wiśniami z owocami czarnego bzu

II Śniadanie - Krem z pomidorów z szarą renetą podawany z fit krakersami paprykowo-konopnymi

Obiad - Roladka z marchewką w sosie z pieczonych porów z mixem prażonej gryki i kluseczek z ciecierzycy z koperkową surówką z białej rzodkwi

Podwieczorek - Tarta morelowa z musem waniliowo-kokosowym

Kolacja - Makaron z jarmużem duszonym z suszonymi pomidorami i tuńczykiem

Dostępne kaloryczności Cena minimalna
1200 59 zł
1400 61 zł
1600 63 zł
1800 65 zł
2000 77 zł
2400 73 zł

Slim

Dla osób chcących smacznie, skutecznie i bezpiecznie pozbyć się nadmiarowych kilogramów.
Przykładowe menu:

Śnaidanie - Brzoskwiniowa jaglanka z siemieniem lnianym i sosem jogurtowym z truskawkami i pigwowcem

II Śniadanie - Caprese z buraczków i białej mozzarelli z orzeszkami pinii i sosem malinowo-bazyliowym

Obiad - Sola na szpinaku z sosem tymiankowym, czarnym ryżem i pure warzywno-imbirowym z marchewką

Podwieczorek - Krem bananowy z wanilią i cynamonem z konfiturą porzeczkową z mango i biszkopcikiem czekoladowym

Kolacja - Lasagne z wołowiną, salsefią i młodym zielonym groszkiem w pomidorach

Dostępne kaloryczności Cena minimalna
1200 60 zł
1350 62 zł
1500 64 zł
1700 66 zł

Sport

Dieta ze zwiększoną ilością białka, witamin i przeciwutleniaczy dla osób aktywnych fizycznie.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Owsianka orzechowo-pomarańczowa z twarożkiem cynamonowym i pieczonymi owocami egzotycznymi z marakują

II Śniadanie - Polędwiczka z kurkowym kaszotto i pieczonym fenkułem

Obiad - Pierś z kurczaka w sosie barbecue z zapiekanką z ziemniakami truflowymi i batatami z surówką z białej i czerwonej kapusty

Podwieczorek - Sernik dyniowy z konfiturą śliwkowo-figową

Kolacja - Makaron azjatycki z sosem curry z bakłażanem i brukselką z orzechami arachidowymi

Dostępne kaloryczności Cena minimalna
1800 70 zł
2000 72 zł
2200 74 zł
2500 76 zł
2700 78 zł
3000 80 zł

Mama

Specjalny program dietetyczny opracowany z myślą o kobietach w ciąży i karmiących.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Naleśniki czekoladowo-amarantusowe z twarożkiem migdałowym i duszonymi wiśniami z owocami czarnego bzu

II Śniadanie - Indyk marynowany ziołach z trawą cytrynową z risotto z kolorową cukinią, papryką i batatami z kolendrą

Obiad - Roladka z marchewką w sosie z pieczonych porów z mixem prażonej gryki i kluseczek z ciecierzycy z koperkową surówką z białej rzodkwi

Podwieczorek - Tarta morelowa z musem waniliowo-kokosowym

Kolacja - Makaron Primavera z sosem z zielonymi szparagami, groszkiem i orzeszkami pinii

Dostępne kaloryczności Cena minimalna
1700 66 zł
1800 68 zł
2000 70 zł
2200 73 zł
2500 76 zł

Niskoglikemiczna

Dieta dla osób z nietolerancją glukozy i cukrzycą typu II, bazująca na produktach o niskim i średnim Ładunku Glikemicznym.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Pasta warzywna z wędzoną papryką z chlebkiem amarantusowym i sałatką z roszponki i cukinii

II Śniadanie - Kurkowe kaszotto z pieczonym fenkułem i twarożkiem wędzonym

Obiad - Pierś z kurczaka w sosie barbecue z zapiekanką z ziemniakami truflowymi i batatami z surówką z białej i czerwonej kapusty

Podwieczorek - Smoothie pomarańczowo-pietruszkowe z orzechami

Kolacja - Makaron azjatycki z sosem curry z bakłażanem i brukselką z orzechami arachidowymi

Dostępne kaloryczności Cena minimalna
1200 62 zł
1400 64 zł
1600 66 zł
1800 68 zł
2000 70 zł
2400 76 zł

No Fish

Pełnowartościowa i zbilansowana dieta z wykluczonymi rybami i owocami morza.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Owsianka orzechowo-pomarańczowa z jogurtem cynamonowym i pieczonymi owocami egzotycznymi z marakują

II Śniadanie - Krem warzywny z koprem włoskim i karmelizowanym słonecznikiem

Obiad - Pierś z kurczaka w sosie barbecue z zapiekanką z ziemniakami truflowymi i batatami z surówką z białej i czerwonej kapusty

Podwieczorek - Sernik dyniowy z konfiturą śliwkowo-figową

Kolacja - Makaron ryżowy z sosem curry z bakłażanem i brukselką z orzechami arachidowymi

Dostępne kaloryczności Cena minimalna
1200 59 zł
1400 61 zł
1600 63 zł
1800 65 zł
2000 67 zł
2400 73 zł

Wege & Fish

Pełnowartościowe i zblinasowane posiłki bazujące na wegetriańskich źródłach białka z dodatkiem ryb i owoców morza.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Naleśniki czekoladowo-amarantusowe z twarożkiem migdałowym i duszonymi wiśniami z owocami czarnego bzu

II Śniadanie - Krem z pomidorów z szarą renetą podawany z fit krakersami paprykowo-konopnymi

Obiad - Sandacz zawijany z marchewką w sosie z pieczonych porów z mixem prażonej gryki i kluseczek z ciecierzycy z koperkową surówką z białej rzodkwi

Podwieczorek - Tarta morelowa z musem waniliowo-kokosowym

Kolacja - Makaron z jarmużem duszonym z suszonymi pomidorami i tuńczykiem


Dostępne kaloryczności Cena minimalna
1200 59 zł
1400 61 zł
1600 63 zł
1800 65 zł
2000 67 zł
2400 73 zł

Wege

Dieta, w kórej posiłki przygotowane są z wegetaraińskich źródeł pełnowartościowego białka jak rośliny strączkowe, nabiał i jaja od szczęśliwych kur.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Naleśniki czekoladowo-amarantusowe z twarożkiem migdałowym i duszonymi wiśniami z owocami czarnego bzu

II Śniadanie - Krem z pomidorów z szarą renetą podawany z fit krakersami paprykowo-konopnymi

Obiad - Pulpeciki z czarną soczewicą i marchewką w sosie z pieczonych porów z mixem prażonej gryki i kluseczek z ciecierzycy z koperkową surówką z białej rzodkwi

Podwieczorek - Tarta morelowa z musem waniliowo-kokosowym

Kolacja - Makaron Primavera z sosem z zielonymi szparagami, groszkiem i parmezanem

Dostępne kaloryczności Cena minimalna
1200 59 zł
1400 61 zł
1600 63 zł
1800 65 zł
2000 67 zł
2400 73 zł

Gluten Free

Zdrowe i smaczne posiłki przygotowywane z certyfikowanych surowców bezglutenowych.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Naleśniki czekoladowo-amarantusowe z musem jabłkowo-migdałowym i duszonymi wiśniami z owocami czarnego bzu

II Śniadanie - Krem z pomidorów z szarą renetą podawany z fit krakersami paprykowo-konopnymi

Obiad - Roladka z marchewką w sosie z pieczonych porów z mixem prażonej gryki i kluseczek z ciecierzycy z koperkową surówką z białej rzodkwi

Podwieczorek - Tarta morelowa z musem waniliowo-kokosowym

Kolacja - Makaron z jarmużem duszonym z suszonymi pomidorami i tuńczykiem

Dostępne kaloryczności Cena minimalna
1200 62 zł
1400 64 zł
1600 66 zł
1800 68 zł
2000 70 zł
2400 76 zł

Milk & Gluten Free

Posiłki z naturalnych produktów bezglutenowych z wykluczeniem mleka i jego przetworów.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Owsianka orzechowo-pomarańczowa z kremem cynamonowym i pieczonymi owocami egzotycznymi z marakują

II śnaidanie - Krem warzywny z koprem włoskim i karmelizowanym słonecznikiem

Obiad - Pierś z kurczaka w sosie barbecue z zapiekanką z ziemniakami truflowymi i batatami z surówką z białej i czerwonej kapusty

Podwieczorek - Ciasto migdałowo-waniliowe z konfiturą śliwkowo-figową

Kolacja - Makaron ryżowy z sosem curry z bakłażanem i brukselką z orzechami arachidowymi

Dostępne kaloryczności Cena minimalna
1200 62 zł
1400 64 zł
1600 66 zł
1800 70 zł
2000 66 zł
2400 76 zł
Brak zdjęć
Brak informacji o szefie kuchni na stronie internetowej firmy

dr Krystyna Pogoń

Dietetyk

Dietetyk i technolog żywności z wykształcenia oraz pasji. Od początku studiów magisterskich związana z Uniwersytetem Rolniczym w Krakowie, gdzie z wyróżnieniem obroniła tytuł doktora.

Jest autorką licznych publikacji i doniesień na sesje naukowe dotyczących bezpieczeństwa i jakości żywności oraz żywienia człowieka w zdrowiu i chorobie.

Od 2013 roku jest Kierownikiem Zespołu w Centrum Dietetycznym Dietific, gdzie nie tylko pomaga osobom mającym problem z odżywianiem, ale także stworzyła wyjątkową markę cateringu dietetycznego łączącą naukowe podstawy wiedzy o żywieniu z ich realizacją w praktyce gastronomicznej.