Porównywarka cateringów dietetycznych

Kliknij by dodać firmę do porównania

Dietering

Dietering

4,23 (11 ocen)
Jakość jedzenia
4,27
Zadowolenie z efektu
4,45
Obsługa klienta i dostawa
4,09
Cena do jakości
4,09
  • O firmie
  • Dostępne diety
  • Zdjęcia
  • Szef kuchni
  • Dietetyk

O firmie:

Catering dietetyczny Dietering tworzą ludzie, którzy pasjonują się zdrowym odżywianiem, gotowaniem i eksplorowaniem różnorodnych smaków i aromatów. Menu bogate jest w składniki i receptury zainspirowane przepisami z całego świata, dzięki czemu programy żywieniowe oferowane przez Dietering są nietuzinkowe, bardzo różnorodne i nigdy się nie nudzą. Składniki, z których komponowane są diety Dietering, są świeże, sprawdzone, charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym, a posiłki z nich stworzone dają poczucie sytości oraz dodają energii wystarczającej na cały dzień aktywności.

Catering dietetyczny Dietering szczyci się wieloma nagrodami branżowymi, świadczącymi o najwyższej jakości dostarczanych posiłków. Wśród wyróżnień znajdują się: Najlepsze Diety 2016, Lider wśród cateringów dietetycznych, Diamenty Kobiecego Biznesu.

Dieta pudełkowa Dietering udowadnia, że odchudzanie nie jest pełną wyrzeczeń męką, lecz prawdziwą kulinarną przyjemnością. Wśród proponowanych posiłków można odnaleźć takie niebanalne rarytasy, jak włoskie ciasto cukiniowe, hamburgery z ciecierzycy z sosem ananasowym, jabłka faszerowane kiszoną kapustą czy zupę krem z kopru włoskiego z orzechami. Miłośnicy klasyki również znajdą tu coś, dla siebie, w menu bowiem znajdują się między innymi takie pozycje, jak schab w sosie chrzanowym, szaszłyki z kurczaka czy naleśniki z białym serem.

Dieta Dietering występuje w dwunastu zróżnicowanych i dostosowanych do potrzeb Klientów wariantach: dieta śródziemnomorska, dieta wegetariańska, dieta bez ryb i owoców morza, dieta bezglutenowa, dieta bez laktozy, dieta bez glutenu i laktozy, dieta active, dieta o niskim indeksie glikemicznym, dieta ketogeniczna, post warzywno-owocowy, dieta wyprowadzająca z postu warzywno-owocowego oraz koktajl detox. Dodatkowo – diety bezglutenowa, bez laktozy oraz bez glutenu i laktozy występują w kolejnych trzech wariantach: śródziemnomorskim, wegetariańskim albo bez ryb i owoców morza. Każdy z programów występuje w kilku opcjach kalorycznych: od ok. 600 kcal dziennie (w przypadku postu warzywno-owocowego) aż do 4000 kcal dziennie (w przypadku diety active). Dieta pudełkowa Dietering oferuje konsultacje z dietetykiem zarówno podczas wyboru diety, jak i podczas jej realizacji. Menu tygodniowe każdego z programów dostępne jest do wglądu na stronie Dietering.

Catering dietetyczny Dietering dostępny jest w ponad 70 polskich miastach, a strefa dowozu sukcesywnie się poszerza. Do dużej części miast pudełka dowożone są bez dodatkowych opłat za transport.

Atuty cateringu:

Pełnia smaku

Dieta Dietering to prawdziwa kulinarna przyjemność. Wykwalifikowany zespół kucharzy i dietetyków czerpie inspiracje z całego świata, dzieląc się pasją do odkrywania nowych smaków i aromatów. Nietuzinkowe dania z najwyżej jakości składników sprawiają, że odchudzanie z Dieteringiem to prawdziwa przyjemność.

Szeroki obszar dostawy

Catering dietetyczny dostarczany jest do ponad 70 miejscowości w Polsce, a obszar ten wciąż się powiększa.

Duży wybór programów żywieniowych

Dieta pudełkowa dostępna jest w 12 podstawowych programach, a niektóre z nich rozszerzone są o dodatkowe opcje. Każda z diet występuje w kilku zróżnicowanych wariantach kalorycznych.

Detox na wiele sposobów

Wśród programów żywieniowych Dietering oferuje także koktajl detox, post warzywno-owocowy oraz jedno- bądź dwutygodniową dietę wyprowadzająca z postu.

Kompleksowa opieka

Każdy klient Dieteringu może w każdej chwili skorzystać z konsultacji z dietetykiem. Firma poszerzyła swoją ofertę również o różnego rodzaju suplementy i kosmetyki.

Dieta odkwaszająca

Dieta odkwaszająca jest bardzo zbliżona do standardowej zbilansowanej diety, z tą różnicą, że zawiera ona mniej składników o działaniu kwasotwórczym czyli np. wędzonek, twarogu, wędlin, jaj i przetworzonej żywności. Dieta ogranicza mięso i jego przetwory, a opiera się przede wszystkim na rybach, umiarkowanej ilości mięsa, zdrowych tłuszczach, produktach zbożowych z pełnego przemiału, kaszach w tym kaszy jaglanej i warzywach.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Ciemny chleb razowy, jajko na soczewicy z awokado

II Śniadanie - Koktajl buraczany z marchewką i imbirem

Obiad - Zapiekanka z bakłażanów, batatów, pomidorów, papryki

Podwieczorek - Bazyliowa zupa krem z twarogiem i cukinią

Kolacja - Placki kalafiorowe z kaszą jaglaną

Dostępne kaloryczności Cena minimalna
1000 51 zł
1200 53 zł
1500 55 zł
1800 57 zł
2000 59 zł
2300 61 zł
2500 61 zł

Śródziemnomorska

Dieta o udowodnionym działaniu prozdrowotnym. Obfitująca w warzywa, owoce, pełnoziarniste produkty zbożowe, nasiona roślin strączkowych, orzechy, pestki, chude mięsa oraz ryby morskie. Korzystanie z diety wraz z uwzględnieniem aktywności fizycznej przynosi korzystne rezultaty w przypadku chęci redukcji masy ciała. Podczas bilansowania naszej diety uwzględniamy aktualne zalecenia Instytutu Żywności i Żywienia oraz najnowszą Piramidę Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej. Dieta zabezpiecza wszystkie niezbędne składniki do prawidłowego funkcjonowania organizmu zarówno w czasie redukcji masy ciała jak również w przypadku chęci zmiany nawyków żywieniowych.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Pasztet rybny, chleb z suszoną śliwką, mix warzyw

II Śniadanie - Mazurek jaglany z granatem

Obiad - Briami- pieczone warzywa po grecku z jajkiem, kasza bulgur

Podiweczorek - Kushi, kiełki

Kolacja - Hamburgery z ciecierzycy z sosem ananasowym, marchewka z chrzanem

Dostępne kaloryczności Cena minimalna
1000 51 zł
1200 53 zł
1500 55 zł
1800 57 zł
2000 59 zł
2300 61 zł
2500 73 zł

Wegetariańska

Oferowana dieta stanowi model żywienia oparty na diecie laktoowowegetariańskiej. Wykluczając mięso, ryby oraz ich przetwory dokładamy wszelkich starań aby zabezpieczyć właściwą podaż np. białka pochodzącego z mleka, jaj, nasion roślin strączkowych. W procesie komponowania jadłospisu szczególny nacisk kładziony jest na wykluczenie ewentualnych niedoborów pokarmowych wynikających ze stosowania diety bez mięsa i ryby. Skuteczność diety wegetariańskiej została udowodniona w przypadku m.in. chorób układu sercowo-naczyniowego.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Pasztet pieczarkowy, chleb z suszoną śliwką, mix warzyw

II Śniadanie - Mazurek jaglany z granatem

Obiad - Briami- pieczone warzywa po grecku z jajkiem, kasza bulgur

Podiweczorek - Kushi, kiełki

Kolacja - Hamburgery z ciecierzycy z sosem ananasowym, marchewka z chrzanem

Dostępne kaloryczności Cena minimalna
1000 51 zł
1200 53 zł
1500 55 zł
1800 57 zł
2000 59 zł
2300 61 zł

Bez ryb i owoców morza

Ten rodzaj diety dedykowany jest dla klientów którzy z różnych przyczyn zdecydowali się wykluczyć ryby oraz owocem morza z codziennego jadłospisu. Mimo szerokiej bazy produktowej obecnej w czasie komponowania jadłospisu zaleca się suplementację kwasami omega-3. Zabieg ten pozwoli cieszyć się daniami uwzględniającymi indywidualne preferencje w zakresie wykluczenia ryb, oraz wpłynie korzystnie na funkcjonowanie całego organizmu.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Czekoladowe naleśniki z białym serem, dżem "Szarlotka"

II Śniadanie - Lekka sałatka z kaszy jęczmiennej z arbuzem i sosem bazyliowym z zieloną herbatą

Obiad - Szaszłyki z kurczaka z warzywami, kus-kus, surówka z lodowej w sosie grejpfrutowo-miodowym

Podwieczorek - Zupa krem z kopru włoskiego z orzechami

Kolacja - Indyjska tarta cebulowa z kalafiorem

Dostępne kaloryczności Cena minimalna
1000 51 zł
1200 53 zł
1500 55 zł
1800 57 zł
2000 59 zł
2300 61 zł

Active

Dieta skierowana jest do osób uprawiających sport oraz charakteryzujących się dużą aktywnością fizyczną, co przekłada się na zwiększone zapotrzebowanie kaloryczne organizmu. Dieta posiada inny rozkład makroskładników w porównaniu z naszymi pozostałymi dietami. Posiłki charakteryzują się zwiększoną zawartością węglowodanów złożonych oraz pełnowartościowego białka charakteryzującego się wysoką wartością biologiczną (The Biological Value).

Zbilansowane posiłki pozwalają zachować siłę, zbudować masę mięśniową oraz zwiększają możliwości i wydolność organizmu w czasie treningu lub uprawiania sportu.

Posiłki przygotowane są na bazie naturalnych, niskoprzetworzonych składników. Źródło białka stanowi drób, wołowina i wieprzowina ryby oraz jaja, przetwory mleczne. Dieta bazuje również na pełnoziarnistych produktach zbożowych - kasze, makarony, ryż oraz pieczywo własnego wypieku. Dodatek stanowią również świeże warzywa i owoce oraz bardzo istotne w zdrowym stylu żywienia, tłuszcze.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Sałatka tortellini z grillowanym kurczakiem i warzywami

II Śniadanie - Granola cynamonowo-miodowa z jogurtem naturalnym, suszone jabłko

Obiad - Kurczak w sosie marchewkowo-dyniowym z prażonymi migdałami, ryż, surówka z kalarepy w sosie limonkowym

Podwieczorek - Włoskie ciasto cukiniowe

Kolacja - Pełnoziarnista pizza z tuńczykiem i warzywami, mix sałat


Dostępne kaloryczności Cena minimalna
2500 63 zł
3000 65 zł
3500 74 zł
4000 84 zł

Bezglutenowa

Dieta bezglutenowa wyklucza surowce w których naturalnie występuje gluten. Stosowanie diety jest niezbędne w przypadku celiakii oraz alergii pokarmowych. Jedną z trudności wynikających z samodzielnego przygotowania diety jest bazowanie na produktach zupełnie bezglutenowych. Problem związany jest z zanieczyszczeniem glutenem surowców naturalnie bezglutenowych.



Istotnym w przypadku prawidłowego bilansowania diety bezglutenowej jest uwzględnienia podaży witamin z grupy B oraz składników mineralnych w które ubogie są produkty bezglutenowe. Szeroki asortyment surowców pozwala unikać niedoborów cennych składników.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Gniazda szpinakowe, pieczarki po grecku, chleb bezglutenowy

II Śniadanie - Kisiel marchewkowo-pomarańczowy

Obiad - Schab w sosie chrzanowym, puree ziemniaczane, surówka z kapusty pekińskiej i kiszonego ogórka

Podiweczorek - Jabłko faszerowane kiszoną kapustą

Kolacja - Placek z gryki pod porową pierzynką

Dostępne kaloryczności Cena minimalna
1000 60 zł
1200 62 zł
1500 64 zł
1800 66 zł
2000 68 zł
2500 72 zł

Post warzywno - owocowy

Post warzywno-owocowy jest to niskokaloryczna kuracja oczyszczającą która ma charakter postu leczniczego. Celem jest oczyszczenie organizmu z toksyn oraz poprawa stanu zdrowia. Kaloryczność dity owocowo-warzywnej to 600-800 kcal/ dzień. Ideą stosowania postu oczyszczającego jest obniżenie kaloryczności na czas od 14 do 42 dni. Czas ten jest wystarczający aby uruchomić odżywianie wewnętrzne które wpływa na eliminację powstałych złogów oraz wpływa na poprawę samopoczucia, poprzez dostarczenie błonnika, enzymów oraz witamin. Dieta bazuje głównie na surowcach niskoskrobiowych ubogich w wartości odżywcze. Podstawę przygotowania diety stanowią marchew, seler, buraki, rzodkiew, kapusta, kalafior, brokuł, cebula, por, czosnek, dynia, kabaczki, ogórki, pomidory, papryka, sałata, przyprawy i zioła. Dopuszczalnymi owocami są jabłka, grejpfruty, cytryny. Komponowane dania powinny obfitować w surowe warzywa, soki, zupy oraz potrawy duszone.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Surówka z białej rzodkwi, cebula nadziewana szpinakiem, salsa pomidorowa ze szczypiorkiem, sok z kiszonej kapusty

II Śniadanie - Koktajl z fenkuła

Obiad - Burgery warzywne, sos z pieczonej papryki, surówka z kapusty pekińskiej z cebulką i kolorową papryką

Podwieczorek - Jabłkowe crumble pod kalafiorowo-jagodowa "kruszonką"

Kolacja - Zupa selerowa z chipsami marchewkowymi

Bez Laktozy

W proponowanym przez specjalistów cateringu dietetycznego menu, jako zamienniki produktów laktozowych, stosujemy przede wszystkim nabiał bezlaktozowy np. sery, mleko, jogurty naturalne, twarogi, masło) oraz roślinne zamienniki nabiału (napój kokosowy, migdałowy, napoje i jogurty sojowe.



Wybór tej opcji z naszej oferty pozwoli cieszyć się wartościowymi, urozmaiconymi oraz smacznymi posiłkami bez obaw o problemy ze strony układu trawiennego. Ponadto, łatwiej osiągniesz swój cel związany z redukcją masy ciała oraz zmienisz dotychczasowe nawyki żywieniowe.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Tatar buraczany z kaszą jaglaną i kiszonym ogórkiem na zielonej sałacie, chleb kukurydziany z kurkumą, papryka kolorowa

II Śniadanie - Trufle bananowe, jogurt naturalny bez laktozy

Obiad - Chili con carne, ryż kolorowy, surówka z ogórka z sezamem

Podwieczorek - Sałatka Caprese z pesto bazyliowym

Kolacja - Zielona lasagne w kremowym sosie beszamelowym, mix sałat

Dostępne kaloryczności Cena minimalna
1000 60 zł
1200 62 zł
1500 64 zł
1800 66 zł
2000 68 zł
2500 72 zł

Dieta bez glutenu i bez laktozy

Dieta bezglutenowa i bezlaktozowa eliminuje z codziennych posiłków produkty zawierające te alergeny. Dieta powstała z myślą o osobach wrażliwych na cukier mleczny (laktozę) i gluten. Dieta oparta jest na zbożach naturalnie bezglutenowych (ryż, komosa ryżowa, gryka, kukurydza, amarantus) oraz certyfikowanych produktach bezlaktozowych. Ta dieta eliminacyjna pozwoli cieszyć się pełnowartościowymi i dobrze zbilansowanym posiłkami każdego dnia. Dieta znajduje również zastosowanie w przypadku chorób autoimmunologicznych.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Pasztet drobiowy na liściu zielonej sałaty, bagietka z karmelizowanym porem, warzywa po grecku

II Śniadanie - Kostka jogurtowa z kokosem, żelina z czarnych porzeczek

Obiad - Schab gotowany w sosie podgrzybkowym, kasza gryczana niepalona, surówka z fasolki szparagowej z koperkiem

Podwieczorek - Krem z czosnku niedźwiedziego, grzanka w pomidorowym pesto

Kolacja - Sałatka z pieczonymi burakami, serem typu Feta, pomarańczami i orzechami włoskimi, dressing musztardowy

Dostępne kaloryczności Cena minimalna
1000 61 zł
1200 63 zł
1500 65 zł
1800 67 zł
2000 69 zł
2300 73 zł

Dieta o niskim indeksie glikemicznym

Dieta o niskim indeksie glikemicznym ma szczególne znaczenie w przypadku zaburzeń takich jak stan przedcukrzycowy, cukrzyca, insulinooporność. Z powodzeniem również może być stosowany jako tradycyjna dieta która ułatwia kontrolę glikemii oraz będzie wykazywać działanie profilaktyce cukrzycy, ułatwi kontrolę masy ciała oraz zmniejszy ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych. To doskonałe rozwiązanie do tych którym przyszło zmierzyć się koniecznością zmiany diety a tempo życia nie pozwala na samodzielną kontrolę dostępnych tabel produktów spożywczych pod kątem IG. Podstawę diety stanowią surowe owoce i warzywa, pełnoziarniste produkty zbożowe, produkty mleczne, pełnowartościowe białko, zdrowe tłuszcze oraz błonnik pokarmowy.
Przykładowe menu:

Śniadanie - Chlebek cytrynowy z chia, serek ziarnisty, gruszka pieczona

II Śniadanie - Sałatka z komosy ryżowej z warzywami i ziołami

Obiad - Kurczak w sosie z suszonych pomidorów, brokuł gotowany na parze z prażonymi migdałami, ryż brązowy z kurkumą

Podwieczorek - Krem pieczarkowy

Kolacja - Zapiekanka z mięsem i szpinakiem

Dostępne kaloryczności Cena minimalna
1000 60 zł
1200 62 zł
1500 64 zł
1800 66 zł
2000 68 zł
2300 72 zł
Brak zdjęć
Brak informacji o szefie kuchni na stronie internetowej firmy
Brak informacji o dietetyku na stronie internetowej firmy